Γιαουρτογλυκό με ανανά

Γλυκό που έφαγα στο σπίτι της φίλης μου Ελένης και μου άρσε για το πόσο δροσερό και ανάλαφρο είναι. ( https://www.spitikessyntages.gr) Έκανα τις δικές μου μικροδιορθώσεις για να έρθει στα μέτρα μου και σας το παρουσιάζω.

Υλικά:
• 1 κιλό γιαούρτι (στραγγιστό ή πλήρες )
• 10 μεγάλες ροδέλες Ανανά (Σε όλα τα μεγάλα super market τον κόβουν επιτόπου)
• 2 φακελάκια ζελέ ανανά ή λεμόνι
• 400 ml γάλα

• 2 φακελάκια σαντιγύ GARNΙ

Βάζουμε τις φέτες του ανανά σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά , μόλις στραγγίξουν τις ψιλοκόβουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι.
Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, όσα από τα υγρα έχουμε συλλέξει από τον κομμένο ανανά στην συσκευασία και το περιεχόμενο και των δυο συσκευασιών του ζελέ που επιλέξαμε.
Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το ζελέ , αν φουσκώσει, μειώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου διαλυθεί τελείως το ζελέ. Τοποθετούμε το ζελέ μας σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για όση ώρα χρειαστεί ώστε να πάρει την υφή του μελιού, προσοχή μην ξεχαστούμε και πήξει τελείως γιατί μετά δεν θα ομογενοποιηθεί το μείγμα με το γιαούρτι.

Υπολογίστε περίπου 1 ώρα

Όταν το ζελέ μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το ψυγείο και χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το γάλα με την σκόνη για την σαντιγύ.
Όταν είναι έτοιμη η σαντιγύ μας, προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε λίγο ακόμα για να γίνει αφράτο το μείγμα μας.
Χαμηλώνουμε το μίξερ , προσθέτουμε σιγα σιγα όλο το ζελέ και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Σταματάμε πάλι το μίξερ , προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε το μείγμα μας σε μπολ, κατά προτίμηση γυάλινο, και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 5 ώρες ή το μεταφέρουμε σε ατομικά σκεύη ή ποτήρια για να έχουμε ατομικό κέρασμα

Πασπαλίζουμε με κομματάκια ανανά.

(συνταγή βγάζει μια μεγάλη ποσότητα γλυκού για περίπου 10 άτομα)


Διατηρείται στο ψυγείο 1-2 ημέρες

Ετικέτες:
Γλυκό
Γλυκά