Γλυκό κουταλιού Κιτρολέμονο

Συνταγή της μητέρας μου από τον αγαπημένο της Τσελεμεντέ. Ένα βιβλίο που μετρά 45 χρόνια στο ντουλάπι της και το διατηρεί με ευλάβεια. Συγκεκριμένα και μπελαλίδικα τα στάδια που όμως είναι η εγγύηση για την επιτυχία. Με αυτές τις κλασσικές συνταγές που μυρίζουν μαμά και παιδικά χρόνια. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας το γλυκό το φτιάξαμε μαζί γιατί μόνη μου φοβόμουν ότι θα χαθώ στα τόσα πολλά βήματα....

Υλικά

1.800 φλούδα (το φρούτο είναι αρκετά σφιχτό. Το τρίβουμε σε έναν τρίφτη και στην συνέχεια αφού καθαρίσουμε όλη την επιφάνεια κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι την σάρκα του πετώντας το εσωτερικό)

1.600 ζάχαρη

1 λίτρο νερό

1 λεμόνι


Εκτέλεση

Παίρνουμε την φλούδα και την βράζουμε για 10'. Χύνουμε το νερό.

Ξαναβράζουμε ακόμη 10' και χύνουμε το νερό.

Για τρίτη φορά βράζουμε για 10' και χύνουμε το νερό. (συνολικά κάνουμε την διαδικασία 3 φορές)

Σε ΚΡΥΟ νερό αφήνουμε μέσα τις φλούδες και επαναλαμβάνουμε κάθε 3-4 ωρες την αλλαγή κρύου νερού για ένα 24ώρο. Αυτό το κάνουμε για να ξεπικρίσει το γλυκό. Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε στην πορεία για να τσεκάρετε την γεύση.


Στην συνέχεια βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 10' να γίνει το σιρόπι μας και προσθέτουμε τις φλούδες. Βράζουμε για 15'.

Αφήνουμε την κατσαρόλα με το γλυκό και την επόμενη ημέρα επαναλαμβάνουμε ακόμη 15' τον βρασμό. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

tip Μην προσπαθήσετε να κλείσετε τις φλούδες με οδοντογλυφίδα γιατί έχει χοντρή σάρκα και δεν διπλώνει.

Ετικέτες:
Γλυκό
Γλυκά