Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα φράουλα

Μέχρι τώρα η πάστα φλώρα στο μυαλό μου ήταν με μαρμελάδα ροδάκινο ή βερύκοκο. όχι και πολύ αγαπημένες γεύσεις..... μέχρι που δοκίμασα με μαρμελάδα φράουλα. Απλώς τέλεια!!!!!! και όταν την τρως με την θέα της φωτογραφίας, ε τότε το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό!!!!!

Υλικά:
1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο (200γρμ)

3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι (500γρμ)

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κονιάκ και χυμό πορτοκάλι (50ml εκαστο)

1 κρόκος αυγού

1 κ.γλ. baking powder

1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού 

1 φλυτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το baking powder, το βούτυρο λιωμένο (το ζεσταίνουμε με προσοχή να μην μας καεί), τον κρόκο, την ζάχαρη, το ξύσμα, το κονιάκ και κάνουμε μια ευπλαστη ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Το πρώτο το στρώνουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί 25-26 εκ και φροντίζουμε να έχει πάχος περίπου 1,5-2 εκ. Από το άλλο μέρος παίρνουμε το μισό και κάνουμε μια κοτσίδα γύρω γύρω απο το ταψί. Με ασπράδι ή νερό κολλάμε την βάση του γλυκού με το τοίχωμα που πλέξαμε. Απλώνουμε την μαρμελάδα μέσα στην βάση.

Με το υπόλοιπο ζυμάρι που μας έχει μείνει δημιουργούμε κορδόνια και "παίζουμε" σχεδιάζοντας λουρίδες οριζόντιες, κάθετες, πλεξούδες κτλ κτλ. για να κολλάνε εύκολα τα κορδόνια χρησιμοποιούμε βρεγμένα δάχτυλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35'-40΄

 Είναι υπέροχο και ζεστό και κρύο. Απλώς η κρύα εκδοχή, κόβει πιο ωραία κομμάτια και η μαρμελάδα έχει πήξει.

Ετικέτες:
Γλυκά
Γλυκό