Πουρές λαχανικών


1 κιλό πατάτες

1-2 καρότα

1-2 κολοκυθάκια

1-2 κλωναράκια σέλινο

1 μικρό ποτήρι γάλα

2 κ.σ βούτυρο

αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο


Βράζουμε τις πατάτες και τα λαχανικά. Ένα μυστικό για να βράσουν καλά είναι να προσθέσετε τις πατάτες σε κρύο νερό και όχι σε νερό που βράζει. Έπειτα προσθέτετε το αλάτι.

Μόλις είναι έτοιμες αδειάζουμε την κατσαρόλα από το νερό και μέσα στο ίδιο σκεύος που έχουμε αφήσει τις πατάτες και τα λαχανικά,ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο αν έχουμε ελαφρώς ζεστάνει το γάλα και το βούτυρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα υλικά είναι ζεστά, θα απορροφηθούν πολύ πιο εύκολα. Επίσης να προσέξετε οι πατάτες σας να έχουν βράσει καλά ώστε να λιώσουν και εύκολα. Με το ειδικό εργαλείο του πουρέ πολτοποιούμε όλα τα υλικά.

Εμένα προσωπικά μου αρέσει ο πουρές να μην είναι αλοιφή, οπότε με αυτό το εργαλείο τα υλικά φαίνονται και ξεχωρίζουν. Αν όμως θέλετε, μπορείτε να περάσετε τα λαχανικά από το multi. Αν υπάρχουν πιτσιρίκια στο σπίτι που δεν τρώνε λαχανικά , μπορείτε επίσης να τα ξεγελάσετε κάνοντας τον πουρέ αλοιφή. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.


Αν σας μείνει για την επόμενη ημέρα, προσθέστε λίγες σταγονες γάλα και λίγο βούτυρο για να τον ζεστάνετε. Θα είναι εξίσου φρέσκος.


Συνοδεύει υπέροχα τα κοκκινιστά κεφτεδάκια και το κρέας.

Η υφή του πουρέ θα εξαρτηθεί από το αν τον κάνετε στο multi ή με το ειδικό εργαλείο αλλά και από την αναλογία λαχανικών που επιλέξετε να βάλετε. 

20181020_142742jpg