Cheesecake

Υπέροχη βελούδινη κρέμα και για topping βάζετε ό,τι μαρμελάδα θέλετε. Άγριο μύρτιλο που ήταν και η αρχική συνταγή που μου έδωσε η φίλη μου Μαρία ή φραγκοστάφυλλο για πιο όξινη γεύση, φράουλα ή βύσσινο για πιο ήπια γεύση. Ο,τι και αν επιλέξετε θα είναι το δικό σας cheese cake...

●Για την βαση:

1 πακέτo digestive

1/2 πακέτο βούτυρο

Θρυματίζω στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύω καλά με το βούτυρο που το έχω λιώσει ελαφρώς. Προσέχω να μην κάψει. Τα απλώνω σε ένα πυρέξ ή σε μεγάλη στρογγυλή φόρμα και με ένα κουτάλι "στρώνω" καλά το μείγμα και το αφήνω στο ψυγείο για 2-3 ώρες


Κάνουμε μισή δόση ζελέ λεμόνι και το κρατάμε στο ψυγείο όσο παρασκευάζουμε την κρέμα.

●Για την κρέμα:

Χτυπάμε 1 garni βανίλιας και στον κάδο του μίξερ σταδιακά ρίχνουμε 2 πακέτα philadelphia (400γρμ συνολικά). Αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε το ζελέ που θα βοηθήσει την κρέμα να σφίξει. Το απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα και το αφήνουμε στο ψυγείο να "δέσει" όλο το βράδυ. Ή έστω αρκετές ώρες.

Στο τέλος ρίχνουμε την μαρμελάδα και σερβίρουμε. Να θυμόμαστε ότι όσο περισσότερο σφίξει η κρέμα, τόσο πιο πλούσια θα είναι η γεύση της.


Η δόση αυτή είναι για να κάνετε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα.

Για ταψί 25*35 κάνουμε διπλή δόση.

Μια άλλη όμορφη επιλογή είναι τα ατομικά cheese cakes που είναι ιδανικά για γιορτή με μπουφέ γλυκών γιατί έτσι θα μπορείτε να κάνετε διαφορετικές γεύσεις.

Ετικέτες:
Γλυκό
Γλυκά
φραουλες