keik me poulpa portokaliou

Υπέροχο κέικ που βρήκα σε σελίδα γνωστής εταιρείας βουτύρου. Είναι πραγματικά πολύ ευωδιαστό και νόστιμο και αξίζει να το δοκιμάσετε. Η δόση αυτή είναι για μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα ή δύο μακρόστενες

6 αυγά
300γρμ  βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρμ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια μέτρια ολόκληρα
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι ή 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Πλένετε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζετε να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι με άφθονο νερό για 40' περίπου, μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν.

Αφού βράσουν αφαιρείτε το πάνω και το κάτω μέρος τους, τα κουκούτσια αν έχουν και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. O πολτός πρέπει να είναι γύρω στα 300 γρ. (περίπου 1,5 κούπα)

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αβγά ένα ένα και τον πουρέ των πορτοκαλιών.

Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και το baking στο μείγμα του μίξερ, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.

Βουτυρώνετε μια φόρμα του κέικ, την πασπαλίζετε με αλεύρι και ρίχνετε μέσα το μείγμα του κέικ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50' περίπου. Ελέγχετε αν ψήθηκε το κέικ, βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.

Αφήνετε το κέικ πορτοκαλιού να μισοκρυώσει 10 λεπτά και το αναποδογυρίζετε σε σχάρα. Αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Το μεταφέρετε κατόπιν σε πιατέλα σερβιρίσματος, το πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.