Marmelada madarini

Εύκολη και γρήγορη μαρμελάδα μανταρίνι που θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας. Για όσους σας αρέσουν οι ξινές γεύσεις, θα την αγαπήσετε μιας και βγάζει μια ανεπαίσθητη πικράδα και πλούσιο άρωμα.

  • 20 μανταρίνια μέτρια σε μέγεθος πλυμένα
  • (ώριμα-σφιχτά και ακέρωτα)
  • 3 φλ. ζάχαρη
  • το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα μανταρίνια για περίπου 30 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις μεμβράνες και τα πολτοποιηθούμε με το multi. 

Βράζουμε τη ζάχαρη με 2 φλυτζάνια νερό σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τον πολτό μανταρινιών και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Ετικέτες:
Γλυκό
Γλυκά
μανταρινι
πορτοκάλι


Πλένουμε τα βάζα (μαζί και τα καπάκια τους) και τα ξεπλένουμε με ζεστό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε ένα ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 100°C (αέρα ή αντιστάσεις) για 15 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε, τα γεμίζουμε με το γλυκό. Καλύτερα τα βάζα και το γλυκό να είναι ακόμα ζεστά (οχι πολύ ζεστά).
Τα γεμίζουμε μέχρι επάνω, για να εγκλωβιστεί όσο το δυνατόν λιγότερος αέρας στο βάζο. Κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τοποθετούμε το βάζο ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά το περιεχόμενο. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται κονσερβοποίηση και μπορούμε να φυλάξουμε το βάζο στο ντουλάπι μας για πολλούς μήνες. Αν το ανοίξουμε, το βάζουμε στο ψυγείο.